Правят плантации за черни трюфели в България

Черно-зимните трюфели имат различни размери, от грахово зърно до размера на топка за тенис, не рядко са намирани и единични бройки достигащи тегло около 1 кг. Запомнете, че трюфелите са най-ароматни, когато са току-що извадени от земята и в рамките на не повече от няколко дни след това. Той се събира и яде от хиляди години и въпреки че прилича повече на картоф, все още е най-широко събираният трюфел в света. Борис Асьов. Той смята, че трябва да се направи проучване на екологията на трюфелите, за да се създадат правилни и работещи регламенти. За да развият рефлекс към трюфелите, домашните любимци трябва да се хранят с пастет от скъпите гъби. За целта обаче се нуждаете от обучено куче и терен, под повърхността на който се предполага, че виреят скъпите гъби. Най-често скъпите гъби виреят в почва, върху която са разположени дъбове, тополи, върби или борове. Според информацията, която открихме за него в интернет, Бориславов се занимава с обучаване на кучета за ловци на ароматните гъби.

Kadeřnictví Olomouc - Donna In Hair Studio Гъбите се слагат в плетена кошница, на дъното на която се полага слой слама. Гъбите се консервират в коняк, вино, понякога правят специално масло, паста. Затова за откриване на трюфели се използват специално обучени животни – кучета или прасета. Твърди се, че уникалните гъби се срещат и в България, като за намирането им е необходимо прасе или специално обучено куче и ловец с познания, опит, воля и желание. За разлика от други култури, които продължават да узряват след като бъдат откъснати, неузрял трюфел няма мирис и аромат – и никога няма да придобие такъв след откъсването си. Преди консумация, трюфелите трябва да бъдат почистени от пръстта, като за целта се използват четка и вода. Други отличителни белези, по които може да съдите за наличието на натуралния продукт, могат да бъдат разровени дупки от диви прасета в гората или рояк мухи, около мястото, под което се намира ароматната гъба. Двата продукта са коренно различни, но божествено вкусни по свой собствен начин.

Цената варира между 700 и 1000 лева, но не е задължително да купувате цял килограм. Законодателните ограничения на други страни не бива да се транспонират механично, смята ученият. Могат да се консумират в сурово състояние, като се добавят към паста, ризото и други ястия. Уникалните гъби и дърветата се хранят едни от други през определени периоди от годината. Един от основните аспекти е така нареченото задължително плануване на добивите в горските ловни стопанства. Преди да закупите толкова скъпа стока, задължително се посъветвайте с някого, който разбира от качествени трюфели. Много популярен е сосът от бели трюфели, масло, сметана, чесън и аншоа, който италианците използват за зеленчуци и спагети. Цветът им е наситено кафяв, сиво-кафяв или черен, а във вътрешността им се виждат бели жилки. Там изобилства от търговци, които предлагат бели и черни трюфели на различни цени. Единствената жена в групата – Гергана Василева, получава условна присъда от 1 година и 11 месеца и глоба в размер на 20 000 лв. Необходими са около 5-6 месеца за обучението им.

От своя страна кучето е готово да размени току-що изровената гъба за парче месо и потупване по главата. Особено значително търсене на трюфели отчитат в района на Резово по посока на Ахтопол, където постоянно обикалят странно облечени елементи с кучета. На пазара се предлагат и замразени или сушени трюфели, които са значително по-евтини. Въпреки това, поради ограниченото им количество, е препоръчително да поръчате бързо прясно замразени трюфели при наличност и да се наслаждавате на удоволствието от пресните трюфели през цялата година. Насладете се на пресни трюфели през цялата година – поръчайте шоково замразени трюфели сега! Тези вещества били открити през 1975 година – те се наричат енкефалини и имат сходни с морфина аналгетични свойства и взаимодействат със същите рецептори. Това каза за „Агрозона” Николета Симон, експерт в отглеждането на фиданки микоризирани със спори на трюфели. Брако Италиано са древни кучета, първоначално отглеждани за лов на птици. Италианските берачи на гъби предпочитат тъмно оцветени кучета, които не лаят. Черен бъбрековиден трюфел /Tuber mesentericum Vitt./ – притежава овална, но не много кръгла форма, с големи или малки вдлъбнатини в основата. Може да бъде открит между месеците септември и октомври, но само истински майстор-познавач може да уцели най-добрия момент за това. Поставени в съд с ориз губят част от влагата и аромата си, но това е също добър метод на съхранение – приготвяте ястия с трюфелно ароматизиран ориз и запазвате сравнително добре ценната гъба.

Tinggalkan Komentar

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Scroll to Top